Wanneer er veel speelt in de wereld – een virus, racisme, spoedwetten, een opwarmende aarde, om maar eens iets te noemen – kan het leven wel ’s wat moedeloos voelen. Ondertussen schrijf ik over aandacht, energie en ontwikkeling alsof dat los staat van alles wat er op aarde gebeurt. Het tegendeel is waar. Jouw ontwikkeling draagt bij aan het grote geheel. Hoe dan…? 

Onderdeel van Grote Maatschappelijke Vraagstukken

Een van de intenties waar ik mee schrijf is je iets bieden in het vergroten van je welzijn. Maar je eigen welzijn kan ook wel ’s wat onbelangrijk voelen als er zoveel Grote Maatschappelijke Vraagstukken op het nieuws en op social media voorbijvliegen. Ze schetsen een beeld van wat je níet wilt (Oh help!), wat je wél wilt (Ja zó! Maar hoe dan?), oftewel, ze hebben wel eens de neiging om angst en twijfel te zaaien. Maar we zijn wel degelijk onderdeel van die maatschappij met die Vraagstukken. Of je er nu in je dagelijks leven gevolgen van ervaart of niet. 

Een veld vol info

Je bent nog meer onderdeel van die Vraagstukken dan je misschien doorhebt. Een groot deel van onze wereld is onzichtbaar voor het blote oog. Denk aan gedachten en gevoel, maar eigenlijk gaat dat nog verder dan dat. Het is ook je veld van aandacht, wat hetzelfde is als je veld van energie. Dat veld zit vol info die invloed op je heeft, op je gedachten, emoties, gevoelens en dus ook gedrag. Iedereen heeft zo’n veld. Alles heeft zo’n veld. Moeder Aarde heeft zo’n veld. Vol met info die invloed heeft. 

Alles is verbonden

Via dat veld van energie is alles en iedereen met elkaar verbonden. Alles is één, and all that. Plus: alle velden hebben ook invloed op elkaar. Daarom kan je het weten als er aan de andere kant van de wereld iemand aan je denkt. Iemand schiet in je gedachten voorbij en daarna word je prompt door die persoon gebeld. Toeval? Nope.  Slechts info die supersupersupersnel via energie reist. (Of eigenlijk niet eens ‘reist’, maar da’s weer een ander verhaal.) 

Gevoelig

Sommige mensen zijn heel gevoelig voor de velden van anderen, sommigen hebben er weinig last van. Als je er gevoelig voor bent, kan het je veel brengen om met je veld van energie om te leren gaan en met je aandacht bij jezelf te blijven. En om nog bewuster te kiezen waar je wel met je aandacht wilt zijn. Wat minder nieuws en wat meer natuur bijvoorbeeld. (Hoewel ik dat iedereen aanraad. ;-))

Dit is ontwikkeling

Je bent overigens niet overgeleverd aan de info in je veld. Die is niet written in stone. Oud zeer kan je helen. Patronen en overtuigingen die niet (meer) voor je werken kan je opofferen en transformeren. Je kunt intenties neerzetten over wat jij graag wilt creëren en wat je wilt ervaren. Dít is jezelf ont-wikkelen, dit is waar persoonlijke groei over gaat. Maar het punt: je kunt als het ware je eigen veld programmeren.

Invloed op het grotere geheel

Omdat energie een trilling heeft, heeft die programmering een bepaalde frequentie. Verdriet, dankbaarheid, jaloezie, liefde; alles wat je denkt en voelt heeft een bepaalde frequentie. Sommige voelen fijn, andere frequenties not so much

En dan nu, na al mijn voorzetten, het schot op het doel: als jij iets doet waardoor je een hogere frequentie ervaart, oftewel iets waarbij je je in je element voelt, fijn voelt, welzijn ervaart, heeft dat dus invloed op het grotere geheel. Je verheft als het wijze niet alleen je eigen veld, maar ook de velden om je heen. Oud zeer helen, overtuigingen transformeren, stilte in jezelf opzoeken, liefdevolle intenties neerzetten en aandacht hebben voor de schoonheid die er ook wél al is, zijn in eerste instantie goed voor je eigen welzijn, maar je doet ook iets voor het grote geheel. 

Een wereld met meer harmonie en hart

Om weer terug te cirkelen naar het begin: Aandacht en energie staan niet los van wat er beweegt in de wereld. Aandacht en energie richten voor een groot deel wát er gebeurt. En jezelf ontwikkelen is dus van belang voor en draagt bij aan de creatie van een wereld met meer harmonie en hart. Als jij door je te ontwikkelen een stukje harmonie in jezelf terugvindt, valt er een puzzelstukje op zijn plek in de hele creatie van het universum. Als je nog ergens de overtuiging had dat je er niet toe deed, mag je die nu meteen overboord gooien. 😉

Je hoeft niet meteen in de startblokken te springen voor een hele training bewustzijnsontwikkeling (hoewel ik dat natuurlijk toejuich), want iedereen loopt zijn eigen pad en alles heeft zijn eigen tijd. Maar mocht je je moedeloos voelen: zorgen voor jezelf en voor je eigen ontwikkeling, is bijdragen aan de ontwikkeling van het geheel. Dus ieder tripje naar het strand, iedere meditatie, iedere keer dat je plezier hebt, dat je je grens liefdevol aangeeft, en ga zo maar door… Moeder Aarde zegt alvast dankjewel. 😉

Je bent natuurlijk van harte welkom bij Gaia, maar het aanbod van begeleiding is op het moment nog vrij klein. Wil je een uitgebreider programma checken, ga naar www.hetmagischhart.nl voor het supermooie aanbod van mijn ervaren collega’s Rien en Céleste. Of bezoek hun magische winkel De Werfeling in hartje centrum Utrecht! 

Aandacht, energie, ontwikkeling & de huidige maatschappij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *