Mensen en ontwikkeling, daar ben ik eigenlijk altijd gefascineerd door geweest. Ook heb ik altijd willen weten hoe de wereld in elkaar zat, alsof ik ergens al voelde dat er een hele onzichtbare wereld was die meespeelde in hoe we ons als mens gedragen, die ergens te maken had met leven ‘met hart en ziel’ en een gevoel van magie.

Een tweedegraads lerarenopleiding Engels en een Master Engelse Taal en Literatuur brachten me veel in mijn eigen ontwikkeling, en ik deed een hoop ervaring op in het werken met jongeren in huiswerkbegeleiding en voor de klas. Ook schreef en schrijf ik af en aan voor een educatieve uitgeverij.

Tussen opleiding en werk kwamen ook nog een paar keer langere reizen voorbij, o.a naar Australië, Nieuw Zeeland, de VS, Canada en Ierland. Ik werkte een tijdje als vrijwilliger bij 3VOOR12/Friesland waar ik schreef over muziek, en bij festivals in de PR en communicatie.

Na verloop van tijd werd voor mij helder dat ik mensen graag wil begeleiden bij de ontwikkeling van hun bewustzijn en het bewust hanteren van hun creatiekracht; dat voor mij daar een groot stuk hart ligt, en dat gevoel van magie. Op het pad van bewustzijn is het onvermijdelijk dat je die elementen vroeger of later tegenkomt, ook al zijn ze voor iedereen anders.

Ik vind het een fantastisch mooi om zoveel verschillende mensen te mogen ontmoeten en hun verhalen te horen, te zien waar hun hart en ziel ligt, en ze bij hun avonturen van ontwikkeling te mogen begeleiden.

  • Op de hoogte blijven? Stuur een mailtje naar annemarie@gaiabegeleiding.nl en het is geregeld. 🙂

CV

2002 – 2007   2e-graads lerarenopleiding Engels, NHL, Leeuwarden

2007 – 2010   Doorstroomtraject en Master Engels (Writing, Editing & Mediation), RuG, Groningen

2010 – 2014    Opleiding tot begeleider, Bewust Leiderschap, Uniovision, Groningen