Meditatie: het bestaat al eeuwen, er zijn vele tradities en minstens zoveel overtuigingen. Dat het suf is, moeilijk; dat je er geen voor tijd hebt; dat het je enige redding is… Meditatie kan al die dingen zijn, maar niet per se. En het is zeker niet dramatisch. 😉

Bij Gaia gaat meditatie om rust en zachtheid, ontspanning. Weer verbinding met je lijf, een gelegenheid om weer ’s bewust te voelen. En als je wilt, om te delen, te reflecteren.

Daarom wisselen we af tussen bewegingsmeditaties en geleide meditaties, staan, zitten of liggen, stilte en muziek.

We lijken gewend te zijn om constant te bewegen van het een naar het ander, en ons hoofd raast daarin mee. Dat heeft absoluut nut, maar dat hoofd is niet zomaar uitgeraasd als de activiteiten van de dag voorbij zijn. Helemaal niet als je ook nog wel ’s piekerneigingen hebt.

Meditatie vraagt om oefening, maar dat is het dan ook. Het hoeft nergens aan te voldoen. Het is ook gewoon een uurtje uit de actie van alledag, naar jezelf en dit moment. Waarin je gedachten tot rust kunnen komen, je wat spanning los kunt laten, je energie weer kan stromen.

De bijeenkomsten zijn geïnspireerd op de vier elementen: aarde, lucht, water en vuur. Aan het begin krijg je een korte intro op het element en zijn/haar invloed. In de laatste bijeenkomst komen ze samen. Er is ook ruimte voor wat verdieping, reflectie, mocht je daar behoefte aan hebben.

Praktische info

Een groep bestaat uit maximaal tien deelnemers. Je hoeft geen ervaring met mediteren o.i.d., maar ook met ervaring ben je natuurlijk welkom.
Trek lekkere comfy kleding aan, verder hoef je niets mee.

Locatie

TBA, maar in ’s Hertogenbosch of omstreken

Tijden

5 bijeenkomsten van 1 uur, daarvoor een kwartiertje inloop met thee en achteraf ook een kwartiertje ruimte voor een kopje thee of nog even zelf zitten.

Data

Najaar 2020. Meer info volgt. Neem gerust contact op als je interesse hebt!

Investering

€117,- (incl. BTW)

Voor jou?
  • meer rust in je hoofd
  • meer verbinding met wat je voelt, wat er in je leeft
  • een uurtje voor jezelf
  • ervaren van zachtheid, ontspanning
  • kennismaking met mediteren
  • even ‘uit’ de dag
  • je verbinden met de harmonie van de vier elementen